2012-11-24

Результати парламентських виборів-2012: які тенденції та аномалії виявив Центр політологічних досліджень? - прес-конференція

Цьогорічна боротьба за крісла у Верховній Раді для декого з політологів видалась достатньо передбачуваною. Використання адміністративного ресурсу, підкуп виборців, відсутність конкурентної боротьби між політичними силами, значна кількість технічних кандидатів-мажоритарників, затягування підрахунку голосів - основні тренди виборів 2012 року.

В результаті, опозиційні партії та міжнародні спостерігачі заявили про спотворення результатів волевиявлення громадян, а провладні політичні сили, в свою чергу - про те, що вибори пройшли чесно. Які ж підсумки виборів найбільш вірогідні?

Центр політологічних досліджень, використовуючи власну методику, проаналізував підсумки виборчого процесу в Україні та на Донеччині. 

26 листопада (у понеділок), о 14.00 під час засідання Донецького прес-клубу відбудеться презентація та обговорення результатів цієї роботи. Запрошуємо всіх охочих долучитися до заходу. Місце проведення: Богдана Хмельницького, 96 (вхід з двору, орієнтир – Донецький обласний дитячо-молодіжний центр).

Питання до обговорення:

  • Соціальна та територіальна база підтримки різних політичних сил в країні і регіоні (за підсумками голосування).
  • Які існують закономірності електоральної географії, поведінки виборців та підсумків голосування в Україні та, зокрема, Донецькій області?
  • Аномалії підсумків голосування-2012: чи можна вважати обґрунтованими заяви про масове спотворення справжнього волевиявлення виборців?
  • Наскільки успішно виступили на Донеччині різні політичні сили?
  • Які підсумки виборів у Донецькій області можна вважати достовірними?


У заході візьмуть участь:

  • кандидат політичних наук, керівник соціологічної служби ДОГО «Центр політологічних досліджень» Кирило Черкашин;
  • соціолог, директор Фонду «Демократичні ініціативи» ім.. Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна (м. Київ) – скайпом;
  • керівник аналітичних програм ДОО ВГО «Комітет виборців України» Олександр Клюжев.


Також до участі у обговоренні запрошено українського електорального географа Сергія Васильченка.

Захід відбудеться 26 листопада (понеділок), о 14 годині за адресою: Б.Хмельницького, 96 (вхід з двору, орієнтир: Донецький обласний дитячо-молодіжний центр)

Немає коментарів:

Дописати коментар