2012-12-15

Білль про права в США: уроки демократії для України - конкурс есе



Центр політологічних досліджень (м. Донецьк), спільно з порталом “Американські клуби в Україні” та Київським ресурсним центром для випускників (АRС) оголошують II щорічний конкурс студентських есе на підтримку демократії в Україні, на тему “Білль про права в США: уроки демократії для України”.

З середини минулого сторіччя щороку 15 грудня в США відзначається День Біллю про права. В чому історична значущість цього документу? Які були його основні наслідки для Сполучених Штатів і світу? Як американський досвід із закріплення прав і свобод, та обмеження свавілля держави може бути корисним для України?

Запрошуємо студентів вищих навчальних закладів України дати відповіді на ці актуальні запитання у форматі есе.


Учні старших класів загальноосвітніх навчальних закладів - члени Євроклубів та “американських клубів” України - також запрошуються надсилати есе на конкурс!

Автори кращих творів отримають сувеніри від Американського Союзу за Громадянські Свободи (м. Гонолулу, Гаваї), переможець отримає заохочення від Київського ресурсного центру для випускників.

Мова есе: українська, англійська або російська. Обсяг - від 1,5 до 2 сторінок (1,5 інтервал, кегль 14). У супровідному листі прохання вказати ім’я та прізвище автора, місце навчання (назва навчального закладу, спеціальність, рік навчання), а також контактні дані (е-пошта, мобільний телефон).

Есе, що беруть участь в конкурсі, будуть розміщуватись на блозі Центру політологічних досліджень: cps-dn-ua.blogspot.com. Англомовні есе будуть також розміщені на порталі amclubs.org.ua. Запрошуємо брати участь в обговоренні есе, надісланих на конкурс, кращі коментатори отримають заохочувальні призи.

Конкурсні роботи будуть оцінені експертним журі за наступними критеріями: новизна ідеї, зрозумілість, цікавість, критичність мислення, грамотність. Усі есе будуть перевірені на наявність плагіату, заявки із плагіатом будуть виключені зі змагання.

 

Заявки та запитання щодо конкурсу прохання надсилати на е-пошту: democracy.essay@gmail.com. Останній термін подання робіт – 15 січня 2013 року. 


Генеральний партнер конкурсу: Американський Союз за Громадянські Свободи (м. Гонолулу, Гаваї). Партнери конкурсу: Інститут професійного лобіювання та адвокасі (ІПЛА), та Донецька регіональна асоціація дослідників iсторii зарубiжних краiн та мiжнародних вiдносин i органiзаторiв мiжнародного спiвробiтництва (DAIR).


* * * * *

Інформація про перший конкурс есе на підтримку демократії в Україні доступна за посиланням: cps-dn-ua.blogspot.com/2012/02/blog-post_28.html

Немає коментарів:

Дописати коментар