2006-02-10

З початком навчального року в Україні розпочнеться масштабне дослідження євроінтеграційних очікувань молоді

Усвідомлюючи, що "шлях до Європи" не буде легким та швидким, ініціатори дослідження вважають, що саме від молодих людей, які зараз є українськими студентами, а в найближчі роки складатимуть еліту країни, залежатиме місце України в Об'єднаній Європі та світі.

Саме ці особи в майбутньому стануть вітчизняною "єврократією", що управлятиме процесами інтеграції України до спільних європейських інститутів. Тому так важливо знати, чим конкретно зумовлюється ставлення нашої студентської молоді до поняття "Європа" та відносини між Україною та Європейським Союзом, а також якими є виміри співвідношення чинників, що на нього впливають.

Ініціатори дослідження: Донецька обласна молодіжна організація "Євроклуб", Об'єднання громадян "Центр політологічних досліджень" (м. Донецьк), за сприяння історичного факультету Донецького національного університету, а також за фінансової підтримки Європейської програми Міжнародного фонду "Відродження", Управління у справах сім'ї, молоді та міжнародних зв'язків Донецької міської ради а також Управління у справах сім'ї та молоді Донецької обласної державної адміністрації.

Організатори також оголошують про проведення другої міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих науковців "Україна - Європейський Союз: перспективи поглиблення партнерства", яка відбудеться в березні 2006 р. в м. Донецьк (орієнтовні дати проведення конференції - 17-19 березня), де планується оприлюднити та обговорити результати міжнародного студентського дослідження обізнаності молоді щодо європейської інтеграції та її ставлення до подальшого поглиблення партнерських відносин між Україною та Євросоюзом.

Також, на конференції відбудуться презентації можливостей навчання українських студентів у вищих навчальних закладах Європейського Союзу, практичні тренінги з подання заявок на навчання в країнах ЄС, а також зустрічі учасників конференції з випускниками навчальних та дослідницьких програм у вищих навчальних закладах ЄС. Все це сприятиме розширенню світогляду учасників щодо реалій формування спільного Європейського освітнього простору в рамках Болонського процесу, сприятиме підвищенню мотивації молодих науковців, майбутніх спеціалістів в сфері міжнародних відносин, економіки та права до вивчення питань, пов'язаних з європейською інтеграцією України.

Керівники дослідницьких груп, що до 12 березня представлять кращі результати досліджень у відповідних регіонах, будуть запрошені на міжнародну конференцію до Донецька.

Усі бажаючі можуть надіслати наукові статті до публікації у третьому випуску видання "Бюлетень європейських студій", просимо надіслати статті згідно методичних вказівок якомога заздалегідь. Інші бажаючі взяти участь в конференції повинні також заздалегідь повідомити організаторів для отримання вичерпної інформації щодо умов участі в міжнародній конференції поза грантом Міжнародного фонду "Відродження".

Організаційний комітет: Тел./факс: +38 (062) 304 40 97, моб.: +38

(050) 917 26 11, е-пошта: eustudy@gmail.com, Інтернет: www.europa.dn.ua.

Джерело: Громадська коаліція "Донбас Європейський"

Джерело: http://www.ya.org.ua/old/site_ie/memoirs/novost/2004-7.html

Немає коментарів:

Дописати коментар