2008-10-10

Донецька молодь відповідає на виклики місцевої демократії

Зацікавити молодь брати активну участь в розвитку місцевої демократії – один з головних викликів сьогодення і мета Європейського тижня місцевої демократії в Донецькому національному університеті. 

В рамках тижня заплановані ряд цікавих заходів за участю молоді, ігри "битва двох міст" та "квест" з навичок демократії, які організовують і проводять також представники молоді – члени Дипклубу ДонНУ.

Впродовж наступного тижня, з 13 до 17 жовтня ц.р., в Донецькому національному університеті відбудуться заходи на відзначення Європейського тижня місцевої демократії (ЄТМД). Цей тиждень відзначається за ініціативою Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи з минулого року, і проводиться в країнах-членах Ради Європи (47 країн-членів), на відзначення дати відкриття для підписання Європейської хартії місцевого самоврядування (15.10.1985). В Україні, яка є членом Ради Європи з 1995 року, ЄТМД відзначається згідно Указу Президента України № 922/2007 "Про Європейський тиждень місцевої демократії в Україні". Заходи в ДонНУ будуть спрямовані на просвітництво студентської молоді щодо європейських норм і практик демократії на регіональному та місцевому рівнях, участі громадян, в т.ч. молоді, в реалізації державної політики.

В рамках ЄТМД заплановані: бліц-опитування "Що таке місцева демократія?", День відкритих дверей в Центрі політичних досліджень, Інформаційно-науковому центрі міжнародної безпеки і євроатлантичної співпраці, засідання Клубу молодих дипломатів на тему "Місцева демократія", презентація "Європейська інтеграція – шлях до субсидіарності", інтерактивна гра "Два міста: шлях до місцевої демократії", ефір на радіо "Центр" "Місцева демократія в Європі". Кульмінацією тижня стане інтелектуально-спортивна гра (квест) "Місцева демократія в Європі", яка відбудеться 17.10.08, з 14:30 на історичному факультеті.

До участі в заходах тижня запрошуються студенти вищих навчальних закладів м. Донецька та області, а також представники шкільних євроклубів - учні старших класів загальноосвітніх навчальних закладів. Запрошуються також представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, а також засоби масової інформації.

Організатори: Клуб молодих дипломатів (євроклуб) ДонНУ, підтримка: ОГ "Центр політологічних досліджень", Центр міжнародної безпеки та євроатлантичної співпраці ДонНУ, Донецька обласна молодіжна організація "Євроклуб", Донецька обласна організація Всеукраїнської громадської організації "Українська асоціація європейських студій".

Джерело: http://te.zavantag.com/docs/3399/index-4908.html

Немає коментарів:

Дописати коментар