2010-03-04

Пілотна майстерня соціального згуртування пройде в Донецьку

В м. Донецьк пройде серія пілотних тренінгів у рамках ініціативи Української мережі європейских клубів з проведення Європейського року боротьби з бідністю та соціальною ізоляцією в Україні.

Після пілотування будуть розроблені методичні вказівки з проведення тренінгів-майстерень соціального згуртування, які будуть запропоновані для використання у роботі Євроклубами та іншими організаціями з неформальної освіти у галузі європейської інтеграції.

Тренінг “Майстерня соціального згуртування” розроблений тренером Донецької обласної молодіжної організації “Євроклуб” Олександрою Кіріченко для Української асоціації європейських студій.

Мета: сформувати розуміння проблім сучасного суспільства та їх причини; розкрити поняття “бідність” та “соціальна ізоляція”; знайти можливі шляхи подолання бідності та соціальної ізоляції, а також можливі ресурси.

Методи: рольові ігри, Т-ігри, тестування, обговорення.

Загальний час: 6-8 годин, поділених на 5 блоків по 1-1,5 години.

Кількість учасників у групі: від 12 до 30 осіб.

Блоки:

1. ситуаційні ігри

2. рольва гра “Потяг”

3. ігри, де сильні допомогають слабким, і важливий результат

4. завдання на пізнання особистості, індивідуальності й вартості кожного; людина як ресурс; ігри на ізоляцію

5. тестування емпатії

Просимо загальноосвітні навчальні заклади м. Донецьк, на базі яких діють Євроклуби, зголошуватись для участі в організації та проведенні пілотних тренінгів. Декілька з закладів будуть обрані в якості базових для проведення тренінгу (вимоги: бажання співпрацювати, зручне розташування для проїзду учасників, наявність сучасного приміщення, що можна звільнити від столів), представники решти закладів, що зголосяться, будуть запрошені в якості учасників. Пілотний тренінг буде розрахований на 3 години, для 20 осіб.

У заявці, яку просимо надсилати на е-пошту: europa.org.ua@gmail.com, просимо також зазначити контактну особу, і просимо вказати, який час буде для Вас зручним для проведення тренінгу – вівторок з 14:30 до 17:30, середа з 10:00 до 13:00, четвер з 13:30 до 16:30, п’ятниця з 10:00 до 13:00

* * *

Контактний телефон: (062) 304 40 97, е-пошта, інтернет: ey2010ukraine.wordpress.com

Немає коментарів:

Дописати коментар