2013-02-19

Стажери Центру - про вебінар з гуманітарної освіти


Представники Центру політологічних досліджень взяли активну участь у міжнародному вебінарі, присвяченому ефективності гуманітарної освіти та відносинам між університетом і суспільством. 

У онлайн-дискусії взяли участь фахівці з Пермі, Томська, Москви та Донецька. Ось деякі думки щодо результатів вебінару стажерів Центру політологічних досліджень-студентів спеціальності "Міжнародні відносини" Донецького національного університету:

Калашникова Н. О.: Я вважаю, що даний вебінар торкнувся майже всіх головних проблем, що пов’язані з гуманітарної освітою. Особисто мене  зацікавило питання , яке  неодноразово піднімалося під час обговорення, а саме ідеологізації освіти. Університет завжди був одним з ідеологічних апаратів держави, тому переписування історії і ідеологізація гуманітарних наук  так чи інакше мають місце бути у вітчизняній  вищій освіті.. Дійсно, правлячій еліті дуже вигідно транслювати свою, «альтернативну», інтерпретацію історії та суспільствознавства та впливати на  думку студентів.

Гудкова М. И.: Я считаю, что в данном вебинаре были затронуты важные темы развития и состояния гуманитарного образования. Так же были обозначены основные проблемы гуманитарного образования такие как финансирование государством и на ком лежит ответственность за качество образования. Я считаю, что данный вебинар показал, что проблема гуманитарного образования есть не только в нашей стране.

Валиева Ю.О.: На  мою думку на сьогоднішній день вебінар торкнувся дуже важливих питань гуманітарної освіти . Мене дужу зацікавило питання на кому лежить відповідальність за якість освіти. Відбулась дискусія на цю тему. Було дуже цікаво вислухати думку людей з цього питання. Головними відповідями людей було те, що відповідальність лежить на владі та на самих людях. Влада повинна фінансувати  освіту  та надавати робочі місця після закінчення вищої освіти, але нажаль цього не відбувається. Ця проблема дуже актуальна і не тільки в нашій країні. Ідеологізація гуманітарної освіти повинна мати місце у вітчизняній вищій освіті.              

Немає коментарів:

Дописати коментар