2007-02-03

У Сумах відбулася рольова гра "Європа в кризі"

25 учасників літнього англомовного табору «Camp Excite» мали змогу зрозуміти внутрішнє функціонування Ради Європейського Союзу, структуру вирішення нагальних проблем, шляхи знаходження компромісів та навичок у веденні дискусії.

Рольова гра була проведена у сьомий, заключний день табору. Протягом тижня американськими тренерами були проведені заняття серії «Громадянська освіта в глобальному вимірі»: з міжнародного бізнесу, лідерства, побудови команди, написання та менеджменту проектів.

Учні старших класів та студенти Сум, Тростянця, Вінниці зібралися разом, щоб набути нових знань, розширити свій світогляд і провести цікавий та незабутній час разом. Літо для них стало не лише відпочинком від шкільних занять, але й плідним досвідом, який їм обов’язково стане у нагоді.

Безпосередньо перед грою, представники сумського Євроклубу, на чолі з координатором Центру Європейської Інформації Анною Десятовою, провели тренінги з історії створення та розвитку Європейського Союзу, принципів дії та його установ. Тренерами рольової гри були: керівник Донецького Євроклубу Сергій Штукарін та голова громадської організації «Мережа Інтернет-освіти» Олег Гончаренко, а також Меліса Бел, волонтерка Корпусу Миру. 

Кульмінацією роботи учасників було засідання в рамках круглого столу міністрів – членів Ради ЄС. Кожен учасник був представником певної країни Євросоюзу, уявивши себе міністрами зовнішніх справ Польщі, Німеччини, Кіпру, Бельгії, Мальти, Франції та ще 19-ти держав. 

Діти палко відстоювали національні інтереси країн та намагалися дійти компромісу, який влаштує кожного. Це перевтілення було настільки захоплюючим і реальним, що навіть у перервах палкі дебати не припинялися. 

Коментарі самих учасників: «У мене була чудова можливість відчути себе міністром країни, дізнатися більше про події за кордоном», «Я відчув себе могутнім, а свій голос вагомим», «Загалом, це було просто чудово і дуже важливо!». Отже, гарний настрій, чудова атмосфера взаєморозуміння та посмішки були невід’ємною частиною заходу. 

І нарешті - довгоочікуване голосування. 

Висновку дійшли єдиного, що африканській країні Алжир, яка опинилась в кризі, треба надати військову та гуманітарну допомогу. 

Отже, навіть представляючи різні країни, маючи різні інтереси, неоднакові переконання та бачення шляхів вирішення однієї проблеми – завжди можливий логічний компроміс. 

По завершенню, святкове вручення сертифікатів про участь, спільний перегляд найцікавіших фото та обмін контактними телефонами. 

Цей захід став можливий за підтримки Міжнародного Фонду "Відродження!, Фонду Конрада Аденауера та Корпусу Миру в Україні. 

Організатори табору висловлюють подяку адміністрації Сумської школи №9 за надану організаційну та технічну підтримку. 

Більш детальна інформація на сайті "Сумщина Європейська" - www.eu.sumy.ua 

Немає коментарів:

Дописати коментар