2012-09-11

Створюючи громадянина світу: будуємо школи без кордонів - міні ТехКемп

В Донецькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Н. К. Крупської 14 вересня 2012 р. пройде міні ТехКемп "Створюючи громадянина світу: будуємо школи без кордонів". 

Організатор заходу: Регіональний тренінговий центр, 83001, м. Донецьк, вул. Артема, 84, Тел.:  +38(062) 335-30-79, Факс: +38(062) 345-10-13 Ел.адреса: dob@library.donetsk.ua.

Програма

11.30 – 12.00 Реєстрація

12.00-12.30 Відкриття заходу, вітальне слово від команди Quadsquad, переможців Microsoft Imagine Cup 2012.

12.30-13.00 – Обговорення очікувань, цілей та викликів з учасниками: Ноел Діковер (Noel Dickover)

13.00-14.00 - тренінг «СМС співробітництво», тренер: Тревор Нобліч (Trevor Knoblich). Тематика - FrontlineSMS - це програмна платформа, яка дозволяє структуровану комунікацію за допомогою текстових повідомлень (смс) за використання тільки комп'ютера і мобільного телефону або GSM модему. Платформа дозволяє двосторонній обмін повідомленнями між користувачами і групами людей через мобільні мережі без необхідності підключення до Інтернету.

14.00-14.10 перерва  

14.10 – 15.10 – тренінг «Інструменти для онлайн-адвокації», тренер: Вейн Мозес Берк (Wayne Moses Burke). Тематика – Вибір ефективних інструментів онлайн- і офлайн-адвокації, з урахуванням найбільш зручних шляхів сприйняття інформації державними органами, а також навичок використання наявних технологій членами цільової аудиторії

15.10-15.30 – презентація «Онлайн-спілкування з читачами». Аліна Добродомова, тренер Донецького регіонального тренінгового центру

15.30 – 16.30 тренінг «Ресурси для онлайн-співробітництва та спільного навчання», тренер: Джозефіна Дорадо (Josephine Dorado). Тематика – використання спільного онлайн-простору та ігрових методик для розбудови ефективного співробітництва онлайн. Будуть представлені інструменти для інтерактивного спільного навчання на основі таких структур, як взаємодія в реальному час; завдання, побудовані на ігровій методиці, активне слухання та співпраця.

16.30-17.00 – Підсумкове обговорення цілей і викликів – Чи технології допомагають?

Міні-ТехКемпи у Донецьку (14 вересня) і Харкові (15 вересня) – заходи у рамках ТехКемп Київ (12-13 вересня, techcampkyiv.org) — дводенної конференції, на якій представники громадських організацій і експерти у сфері технологій поділяться проблемами, з якими вони зіштовхуються, та проведуть мозковий штурм на тему технологій як засобу вирішення цих проблем.

Інформація про тренерів:

Тревор Нобліч (Trevor Knoblich), FrontlineSMS, керівник проекту. Тревор Нобліч є керівником проекту FrontlineSMS. Основним напрямком його роботи є розробка комунікаційних інструментів для збору новин, призначених для журналістів всього світу. Перед тим він працював як координатор проектів реагування на гуманітарні виклики і репортер з питань федеральної політики у м. Вашингтон, округ Колумбія.

Вейн Мозес Берк (Wayne Moses Burke), Open Forum Foundation, виконавчий директор. Вейн Мозес Берк заснував компанію Open Forum Foundation у м. Вашингтон, округ Колумбія, для налагодження зв’язку між громадянами і Конгресом за допомогою технологій. Основний напрямок його роботи полягає у залученні громадян до взаємодії з органами влади, використанні соціальних медіа та демонструванні позитивних змін, які відбуваються завдяки інформаційним технологіям.

Джозефіна Дорадо (Josephine Dorado), Університет The New School, викладач; ток-шоу This Spartan Life, продюсер заходів. Джозефіна Дорадо є соціальним підприємцем, розробником стратегій, продюсером і педагогом. Її робота спрямована на інновації у різноманітних сферах онлайн-простору. Джозефіна є стипендіатом програми ім. Фулбрайта. У рамках отриманого гранту вона розпочала віртуальну програму культурних обмінів Kidz Connect, яка об'єднує молодь з різних країн за допомогою творчого співробітництва та театралізованих вистав у віртуальних світах. Джозефіна також отримала грант Фонду Макартурів для проекту Fractor, який об’єднує сферу новин і можливості для громадської активності. Нині вона викладає в Університеті The New School, а також є продюсером заходів ток-шоу This Spartan Life, що є компонентом відеогри Halo. Джозефіна працює над поєднанням фізичного і цифрового просторів, мистецтва з технологіями, а ігор із закликом до дії. Вона розробляє інноваційні проекти для брендів, освітніх закладів та громадських організацій (http://funksoup.com).

Аліна Добродомова, Донецька обласна універсальна наукова бібліотека ім. Н.К. Крупської, завідувач відділу автоматизації бібліотечних процесів; Донецький регіональний тренінговий центр, тренер.

Немає коментарів:

Дописати коментар