2012-08-31

Чумацька подорож Дебатного клубу

Добре відпочити, активно провести час та розвинути навички молоді публічно виступати - ці першочергові завдання стали метою подорожі, які хлопці з Дебатного клубу ЦПД успішно виконали.

Як у нас на Україні, - пісня К. Бужинської у виконанні волонтерки К. Богрової - перше що приходить на думку, коли згадуєшь про Чумацький шлях. Якщо коротко, то ЧШ - це наметове містечко, в якому приймає участь молодь з різних міст України для активного відпочинку. 

Наметове містечко розгорнуло свою діяльність з 23 по 26 серпня 2012 року у с. Юр’ївка Донецької області та було присвячено 80-річчу Донецької області, Дню прапора та 21-й річниці Незалежності України при підтримці управління у справах сім’ї та молоді Донецької облдержадміністрації. Залучитись до цієї творчої події та надати їй інтелектуальної колоритносності вирішили представники Дебатного клубу ЦПД Бодня Олексій та Олег Онопко. Перші враження були лише позитивними - зайнявши комфортні місця в автобусі ми відправились до зазначего пункту - с. Юр’ївка. Не від'їхавши навіть від відправної точки - банку ПУМБ, як вже почали лунати пісні, хлопці грали на гітарі, співали дівчата. Атмосфера була багатообіцяючою. Приїхавши на місце та побачивши наметове містечко відразу виникле двояке сприйняття картинки - багато палаток різних кольорів. Все це нагадувало усім відомий Майдан, але почуття вже були теплі та дружелюбні. Перший день був присвячений святкуванню Дню прапора - молодь була розділена на 4 гуртки, які повинні були представити себе перед іншими. Вистава була доволі цікавою, а закінчилось святкування лісовим кінотеатром.

Наступного дня вже наступив наш час. Для того щоб провести урочисті дебати, присвячені святкуванню Дню Незалежності, потрібно було відібрати кращих спікерів з числа 80-х молодих активістів. У ході активної дебатної боротьби на різну тематику, присвяченим здоровому образу життя, соціальним медіа, реформуванню армії, з'явились переможці, яким випала честь грати в фіналі. Фінальна тема підняла проблему 21-річчя України - згаяні роки чи важливі здобутки? Істина народжується у спорі. Ось так завдяки дебатам кожен з учасників наметового містечка визначив свою істину. Публіка залишилась задополеною.

Наступного дня вже наступив наш час. Для того щоб провести урочисті дебати, присвячені святкуванню Дню Незалежності, потрібно було відібрати кращих спікерів з числа 80-х молодих активістів. У ході активної дебатної боротьби на різну тематику, присвяченим здоровому образу життя, соціальним медіа, реформуванню армії, з'явились переможці, яким випала честь грати в фіналі. Фінальна тема підняла проблему 21-річчя України - згаяні роки чи важливі здобутки? Істина народжується у спорі. Ось так завдяки дебатам кожен з учасників наметового містечка визначив свою істину. Публіка залишилась задоволеною.


Дебатний клуб ЦПД http://vk.com/cps_debate

2 коментарі: