2012-10-18

Вибори по мажоритарних округах - засідання Прес-клубу

Прес-клуб запрошує на засіданні на тему: "Вибори по мажоритарних округах: чи сприяє змішана виборча система появі нових облич в українській політиці?"

Останнім часом на адресу мажоритарних кандидатів лунає критика з боку представників громадських організацій, які займаються моніторингом передвиборчого процесу.

Так, зокрема голова Комітету виборців України Олександр Черненко назвав технічними близько двох третин мажоритарників. За його словами, це робиться для того, щоб справжні кандидати від лідируючих партій отримали більше представників у дільничних комісіях. Подібної думки дотримується і Володимир Фесенко - директор Центру політичного аналізу «Пента».

Окрім цього, існують припущення, що під час формування більшості у Верховній Раді, саме народні обранці, які пройдуть до парламенту по мажоритарці, скоріш за все зрадять своїх виборців і стануть черговими «тушками»: продадуть свій  голос на вигідних фінансових умовах та відмовляться від обіцянок, наданих своїм виборцям в ході перегонів. Чи можна вважати подібні прогнози безпідставними? Що спричиняє таке ставлення експертів та політологів? Як самі мажоритарні кандидати коментують відповідну критику по відношенню до них? Нові обличчя в політиці: що стримує iх появу? Чи легко молодим політикам та громадським активістам пробитися до влади? Ці та інші питання обговорюватимуться 19 жовтня (уп’ятницю) о 14.00 під час засідання прес-клубу.

У зустрічі візьмуть участь:
  • координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська (м. Київ) – з’єднання скайпом;
  • голова Всеукраїнської громадської організації «Комітет виборців України» Олександр Черненко (м. Київ) - з’єднання скайпом;
  • голова Донецької обласної громадської організації «Комітет виборців України» Сергій Ткаченко.


Також до обговорення запрошені кандидати, що балотуються за мажоритарними списками.

Немає коментарів:

Дописати коментар