2013-03-27

Чи вплинув Закон щодо містобудівної діяльності на рівень корупції в будівництві - прес-конференція

Закон «Про регулювання містобудівної діяльності», ухвалений у лютому 2011 року, мав сприяти зниженню рівня корупції, покращенню інвестиційного клімату, та, відповідно, здешевленню будівництва. 

Чи справдились ці очікування? Як представники підприємств-забудовників оцінюють подібні законодавчі зміни? Наскільки ефективно закон впроваджується на місцях? З якими проблемами і надалі стикаються будівельні кампанії?

Запрошуємо вас 28 березня (четвер) о 14.00 взяти участь у обговоренні цих питань, що відбудеться під час засіданні прес-клубу «Чи вплинув Закон «Про регулювання містобудівної діяльності» на рівень корупції в будівництві?» (адреса: проспект Дзержинського, 13, бізнес центр «Скіф», конференц-зала на 1-му поверсі).

Під час заходу відбудеться презентація дослідження, яке здійснила Європейська дослідницька асоціація (ERA) за підтримки програми «Громадянське суспільство та належне врядування» Міжнародного фонду «Відродження». Метою проекту є моніторинг практики застосування Закону «Про регулювання містобудівної діяльності» на місцевому рівні  та  експертиза його ефективності у протидії корупції.

До участі у медіа заході запрошені:
  • керівник експертної ради НУО ERA (Європейська дослідницька асоціація) Світлана Горна  (м. Київ);
  • науковий керівник НУО ERA Марина Соболевська (м. Київ);
  • начальник управління містобудування та архітектури Донецької облдержадміністрації Володимир Кузьменко;
  • заступник начальника юридичного відділу Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Донецькій області  Дмитро Симунін;
  • начальник Головного управління містобудування та архітектури Донецької міської ради Станіслав Ващинський;
  • начальник управління з питань видачі документів дозвільного характеру та надання адміністративних послуг Донецької облдержадміністрації Тетяна Ковальова;
  • представники будівельних кампаній.

Питання до обговорення:
- Що заважає розвитку будівництва в Україні?
- Чому Закон, зменшивши кількість процедур та строків для розгляду дозвільних документів, не знизив рівень корупції в будівництві?
- Що заважає виконанню всіх тих термінів, які закладені в Законі на отримання дозвільних документів ? Що потребує удосконалення в Законі?
- Чи зможуть органи місцевої влади подолати проблеми з розробкою генеральних планів, зонуванням територій тощо?
- В чому переваги і недоліки центрів надання адміністративних послуг  при отриманні дозволі на будівництво?


Немає коментарів:

Дописати коментар