2013-10-14

Суспільна активність молоді та її ставлення до корупції - результати опитування

У серпні цього року командою проекту "Підвищення обізнаності про демократичні зобов’язання України під час головування країни в ОБСЄ" було проведено онлайн-дослідження за експертної підтримки Центру політологічних досліджень, м. Донецьк.

Метою дослідження було з’ясувати взаємозв’язок між суспільною активністю молоді та її ставленням до корупції.

Проект реалізується Інститутом Євро-Атлантичного співробітництва, м. Київ, за підтримки Міжнародного фонду підтримки демократії (NED).

Джерело: euroatlantica.info

Дослідження проводилось шляхом анонімного опитування серед користувачів мережі Інтернет, основну цільову групу складали представники студентської молоді та нещодавніх випускників вишів з різних областей України. Серед респондентів, котрі активно залучені до громадської активності, більшість (57%) відповіли, що вважають корупцію злочином. Більше половини з тих, хто залучений в інший спосіб також негативно ставляться до корупційних проявів. Водночас, незалежно від того, чи брав участь респондент у діяльності релігійної громади чи громадської організації, політичній діяльності і т.п., якщо ця участь полягала у наданні фінансової підтримки – переважна більшість таких респондентів оцінювала корупцію як можливість вирішення проблем.

Повну інформацію щодо результатів дослідження можна отримати нижче.




Завантажити файл тут

Немає коментарів:

Дописати коментар