2013-10-19

На Донеччині обговорили застосування Європейської хартії участі молоді



Круглий стіл "Застосування Європейської хартії участі молоді у місцевому і регіональному житті" пройшов у Донецькій облдержадміністрації за участі молодіжних лідерів, студентів та представників громадськості області, а також представників влади, відповідальних за реалізацію молодіжної політики. 

Захід проводився за ініціативи управління у справах сім'ї та молоді ДонОДА та Центру політологічних досліджень, і був присвячений Європейському тижню місцевої демократії, що відзначається щороку в середині жовтня у країнах-членах Ради Європи.

Денисенко Оксана Олександрівна, к.филос.н., викладач кафедри філософії і психології Донецького державного університету управління, розповіла про виникнення Європейської хартії участі молоді, охарактеризувала її структуру та значення для розвитку молодіжної політики й залучення молодих членів суспільства до реалізації державної політики. 

З презентацією “Партисипативність як основна умова виконання Європейської хартії про участь молоді в громадському житті на місцевому та регіональному рівні” виступила Закревська Світлана Володимирівна, Президент ГО “Альянс”, яка продемонструвала різницю між різними рівнями залучення молоді, а також представила європейські проекти, які реалізує організація.

Ріта Мелейро, волонтерка Європейської волонтерської служби з Португалії, що бере участь в реалізації проекту за програмою ЄС "Молодь в дії" розповіла про підтримку молоді на місцевому рівні в країнах Євросоюзу. Її колега по волонтерській програмі Фабіо Карбоне з Італії розповів про ЄВС та про свій проект, який, зокрема, включає тренінги і презентації для студентів, й школярів щодо прав людини.

Директор Донецького обласного дитячо-молодіжного центру Тетяна Володимирівна Маккавєєва разом зі співробітниками представила діяльність Центру та зазначила, що він був створений в рамках реалізації положень Європейської хартії на Донеччині.

Найбільш інтенсивна робота під час круглого столу відбулась в ході міні-групового обговорення шляхів покращення участі молоді у формуванні та реалізації державної молодіжної політики відповідно до Європейської хартії, та вироблення Резолюції круглого столу. Були також презентовані проміжні результати експрес-опитування думки присутніх щодо стану реалізації в області положень Хартії.

Проміжні результати доступні тут: http://goo.gl/4I1tHx (неофіційна версія). Анкета доступна для заповнення тут: http://goo.gl/hjm9lj.

Бажаючі зможуть внести свої пропозиції до фінального тексту Резолюції - за посиланням: http://goo.gl/cX6MKb, або надіславши повідомлення на е-пошту

Підбиваючи підсумки круглого столу, Лілія Іванівна Золкіна, начальник управління у справах сім'ї та молоді Донецької обласної державної адміністрації, зазначила, що планування роботи в межах Регіональної комплексної програми “Молодь і сім'я Донеччини. 2013 – 2017 роки” буде будуватись на діяльності аналогічних робочих груп за участі молоді.

Сторінка заходу: plus.google.com/events/crcudr6b184fv96drqmduvda8vs

Відеозаписи доступні на Youtube-каналі Центру: youtube.com/user/Center4PolitStuds

Презентації (буде оновлюватись):

  • Денисенко Оксана Олександрівна:


Немає коментарів:

Дописати коментар