2014-01-16

Згортання конституційних свобод в Україні - публічна дискусія


Коаліція за громадянські права закликає об’єднання громадян Донеччини публічно висловити свою позицію щодо наступу влади на конституційні свободи в Україні

Сьогодні, в ході відеоконференції учасників Ради Громадської коаліції Донеччини на захист конституційних прав і свобод громадян було прийнято рішення запросити лідерів громадських організацій Донеччини до публічної дискусії щодо актуальних подій в країні.

Зокрема, йдеться про щойно ухвалений Верховною Радою України законопроект про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян (№ 3879), що ставить під загрозу низку основоположних громадянських прав, гарантованих Конституцією України, серед яких право на мирні зібрання, право на справедливий суд, право на асоціації, суттєво обмежує журналістську діяльність та практично унеможливлює роботу громадських організацій.

На думку учасників Коаліції, платформою для зустрічі має стати Донецький Євромайдан (площа біля пам’ятнику Т.Г. Шевченка), куди в неділю 19 січня о 12:00 традиційно запрошуються всі бажаючі. О 13:00 учасники Коаліції за громадські права проведуть обговорення спільної заяви, яка буде оприлюднена за результатами дискусії. Приєднатись до Коаліції можна тут: civilliberty.dn.ua.

* * *

Коаліція інститутів громадянського суспільства Донецької області створена 25 грудня 2013 року з метою спільного захисту конституційних прав і свобод громадян, моніторингу дій влади та консолідації громадянського суспільства регіону і України. Основоположним документом, на основі якого Коаліція і її учасники визначають загальні цінності та орієнтири для своєї діяльності, є “Українська хартія вільної людини”, укладена Ініціативною групою “Першого грудня”. Коаліція відкрита для громадських організацій, незалежних ЗМІ та активних громадян Донецької області, які поділяють її цілі і базові цінності. Більше інформації тут: civilliberty.dn.ua.

Немає коментарів:

Дописати коментар