2009-07-03

У Донецьку створено Громадську експертну групу

В Донецькій області при обласному Управлінні державної служби Головдержслужби України засновано Громадську експертну групу, до складу якої увійшли ряд представників громадських організацій, профспілок, засобів масової інформації, вищих навчальних закладів.

У першому засіданні новоствореної Громадської експертної групи (ГЕГ) при Управлінні державної служби Головдержслужби України в Донецькій області взяли участь 9 з 17 осіб затвердженого складу ГЕГ. Членів Групи привітав начальник Управління Сергій МОЛЧАНОВ, який зазначив про проблемні питання в розвитку державної служби, щодо яких експертна думка громадськості може бути корисною для покращення державного управління.

Зокрема, було відзначено, що значна частина з 27 тисяч державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування Донецької області, наближаються до визначеного законом граничного віку перебування на держслужбі (55 років для жінок та 60 років для чоловіків). В той самий час, молоді фахівці, що приходять на державну службу чи на роботу до органів самоврядування, отримують лише 738 грн. на місяць.

Перше засідання носило установчий характер, після знайомства з членами ГЕГ, вступного слова та доповідей членів Секретаріату ГЕГ були обрані голова і заступник, затверджені проекти положення та регламенту, обговорені практичні аспекти діяльності ГЕГ.

Першим головою Громадської експертної групи було одноголосно обрано Володимира АДАМОВА, заступника директора інституту післядипломної освіти, координатора магістратури державного управління Донецького національного технічного університету; заступником – Петра ПЛОШАЯ, старшого викладача магістратури державного управління ДонНТУ.

За пропозицією члена Експертної групи Сергія ШТУКАРІНА, директора Центру політологічних досліджень (ЦПД), Громадською експертною групою було прийнято рішення сприяти проведенню досліджень громадської думки з питань, що відносяться до сфери компетенції ГЕГ, а також надавати підтримку Громадській раді при Донецькій обласній державній адміністрації у відновленні її повноцінної роботи.

Після закінчення засідання, представники Управління державної служби та ЦПД обговорили практичні аспекти проведення майбутнього спільного дослідження і обмінялись матеріалами власного моніторингу громадської думки з питань відношення громадян до діяльності місцевої влади.

З початку цього року ЦПД реалізує проект за програмою Фонду мозкових центрів Інституту Відкритого Суспільства з підтримки основної діяльності та інституційного розвитку регіональних мозкових центрів. В рамках проекту передбачається надавати підтримку в розвитку механізмів участі громадян в формуванні та реалізації державної політики на рівні області.

Немає коментарів:

Дописати коментар