2012-03-28

Головування України в ОБСЄ у 2013 році буде єдиним вікном для влади говорити про європейський вибір

На запрошення Одеського регіонального філіалу Національного інституту стратегічних досліджень взяв участь в робочій зустрічі "Формування порядку денного головування України в ОБСЄ у 2013 році"

Обговорення були настільки органічними - в грамшіанському сенсі - що вирішив взяти слово і додати крапку дьогтю.

Моя промова - з 53:25



Зокрема, я зазначив, що судячи по нашій підготовці до Євро-2012, ми його провалимо, а по підготовці до виборів - будуть проблеми з визнанням їх свободними і демократичними. Наша євроінтеграція - в сенсі стосунків з ЄС - на найнижчому рівні за всі роки цих відносин. Тому, на мою думку, для влади майбутнє головування України в ОБСЄ у 2013 році буде єдиним вікном, аби говорити про європейський вибір. І тому, громадянське суспільство має забезпечити, аби його власний голос звучав окремо і відокремлено від влади.

В практичному плані я запропонував організувати презентацію проектів ОБСЄ в Україні для ширшої громадськості, звернутись до Секретаріату ГЕР щодо організації експертної толоки з питань ОБСЄ в Києві, а також зробити молодіжний саміт ОБСЄ - на додаток до громадського виміру заходів під час головування.


Немає коментарів:

Дописати коментар