2014-02-14

Заява Ради Коаліції за громадянські свободи


У зв'язку з нападом кримінальних елементів на представників ЗМІ, громадських і партійних активістів, які проводили 13.02.2014 р. інформаційну зустріч в донецькому кафе "Клевер ленд", Коаліція за громадянські свободи заявляє наступне.

Жителі Донецька і області, що представляють різні сфери суспільного життя, зіткнулися з безпрецедентним порушенням своїх конституційних прав, моральним залякуванням та фізичним переслідуванням.

При мовчазній згоді місцевих органів влади та правоохоронних структур, провокуванні ситуації окремими посадовими особами, Донеччина перетворюється на плацдарм для діяльності кримінальних та екстремістських елементів. Фіксуються численні випадки перешкоджання мирним зібранням громадян і фізичного нападу на жителів області. Вчорашні події свідчать про готовність деструктивних сил до проведення погромів в центрі Донецька. Коаліція заявляє, що в Донецькій області не існує об'єктивних причин для дестабілізації ситуації, а негативні прояви є наслідком свідомих політичних провокацій.

Коаліція за громадянські свободи закликає Донецького міського голови Олександра Лук'янченка взяти на себе публічну відповідальність за ситуацію в обласному центрі, докласти всіх можливих зусиль до недопущення заворушень у місті, забезпечити конституційне право громадян на мирні зібрання. Просимо міського голову провести роз'яснювальну роботу з посадовими особами органів місцевого самоврядування міста Донецька, які своїми діями і висловлюваннями провокують негативний розвиток ситуації.

Міністерство внутрішніх справ України та Генеральний прокурор України зобов'язані забезпечити особливий контроль за ситуацією в Донецьку та області, а також надати належні сили для забезпечення правопорядку.

Закликаємо Верховну Раду України вивчити випадки порушення конституційних прав громадян в Донецькій області і прийняти відповідні рішення.

Рада Коаліції за громадянські свободи

Оригінал заяви тут: civilliberty.dn.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар