2014-02-20

Загальна декларація прав людини визнає повстання проти тиранії і гноблення - звернення

Народ України, будучи, згідно діючої Конституції України, носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні, впродовж трьох місяців гуртом намагається відстояти свої права і свободи.

За цей час режим, на чолі з Віктором Януковичем, що неодноразово демонстрував свою зневагу до Основного Закону, продовжив відкрито узурпувати державну владу, піддаючи громадян України та іноземців кривавим побиттям, масовим арештам і викраденням, жахливим тортурам. Світ схаменувся, побачивши в центрі Європи сцени вбивств людей бійцями спецпідрозділів та найнятих владою злочинцями. Перейшовши рубікон 30 листопада 2013 року, кривавий режим не зупиняється, і 18 лютого цього року перетнув межу злочину проти людяності, прикриваючись брехливими гаслами боротьби з “терористами” та відновлення “стабільності”.

Загальна декларація прав людини Організації Об’єднаних Націй, яка є найавторитетнішим джерелом міжнародних норм щодо прав людини, визнає повстання проти тиранії і гноблення як останній засіб, до якого змушені вдаватись люди, чиї права не охороняються силою закону.

Ми вважаємо, що народ України здійснює саме таке повстання, будучи доведеним до відчаю, і усвідомивши неспроможність політичних лідерів усунути узурпаторів від влади та зупинити посібників злочинного режиму від здійснення садистських розправ над мирним населенням.

Хоча найбільш динамічні й жахливі події відбуваються в самому центрі й на околицях столиці України, ми закликаємо світову спільноту звернути пильну увагу також на усі інші регіони, де представники влади, забувши про присягу на вірність народові України та лояльні особисто до Віктора Януковича, віддають злочинні накази вбивати співгромадян, координують загони озброєних злочинців, та іншими способами тероризують населення.

Зокрема, в Донецькій області був насильницьким способом розігнаний Євромайдан, громадських активістів переслідують і залякують, місцева влада відкрито взаємодіє зі злочинцями, водночас дезінформуючи населення про характер народного повстання і поширюючи паніку.

Ми закликаємо усіх осіб у погонах діяти виключно відповідно до присяги народу України і власної совісті, а держслужбовців й посадовців органів місцевого самоврядування зважити, чи варта подальша можливість і далі грабувати й закріпачувати власний народ людських життів.

Джерело: civilliberty.dn.ua

Долучитись до підписантів можна тут

Немає коментарів:

Дописати коментар