2013-11-18

Дебатери з України та Росії шукали в Донецьку вирішення проблем сучасних міст



У неділю в Донецькому міському молодіжному центрі відбувся Міжнародний дебатний турнір “Дебати у великому місті”, в якому взяли участь студенти з Росії та України.

Дебатний турнір - спортивно-інтелектуальне змагання, яке складалося з трьох відбірних етапів і фіналу, та проходило за британським форматом парламентських дебатерів. Турнір був приурочений до Міжнародного дня студента і присвячений проблемам розвитку міст і міського життя. У ході заходу дебатери з Донецька, Дніпропетровська, Маріуполя, Харкова, Херсона, Одеси, Києва та Ростова-на-Дону змагалися в аргументуванні своїх позицій з питань бренду міст, соціального підприємництва і розвитку економіки. Суддями виступили експерти-дебатери з багатим досвідом. В кінці кожного раунду всі бажаючі висловлювали свої точки зору.

Фінальна тема турніру була присвячена питанню про перенесення столиці в найбільш економічно розвинене місто. Команда під назвою “М'ята” анонсувала свої аргументи під девізом “ми внесемо свіже дихання у гру”, і дійсно виявилася найбільш переконливою. В результаті, судді присудили перше місце команді Самокиша Владислава і Немченко Артема з м. Дніпропетровськ. У номінації “Кращий спікер” переміг Волош Данило, студент Південного федерального університету, м. Ростов-на -Дону.

За словами одного з переможців, Владислава, “турнір був просто чудовий. Суддівство було як завжди на найвищому рівні... Спасибі всім учасникам за сили, які вони віддали... Спасибі всім, хто провів ці вихідні з Донецьком, це було того варте”. За словами учасниці з Харкова Тетяни Сергієнко, на турнірі була “хороша організація і тепла атмосфера серед учасників на турнірі! Дуже корисні були розбори деяких суддів! І перемогли дійсно гідні хлопці!” Більше відгуків учасників та фотографії доступні тут: vk.com/big.city.debate.

Організаторами турніру виступили Центр політологічних досліджень, ВМГО “Федерація дебатів України” і Донецький міський молодіжний центр, за підтримки Донецької міської ради й управління у справах сім'ї та молоді Донецької облдержадміністрації.

Немає коментарів:

Дописати коментар