2013-11-27

Громадські організації Донеччини підбили підсумки діяльності Коаліції та спланували подальші кроки



25 листопада лідери громадських організацій, що входили до активу Коаліції інститутів громадянського суспільства Донеччини, зустрілись на робочій нараді, під час якої провели оцінку результатів діяльності Коаліції та визначились з подальшими спільними ініціативами щодо розвитку громадянського суспільства в області.

Учасники зустрічі обговорили результати роботи Коаліції, до якої впродовж півроку підключились понад 40 громадських організацій, що активно виступали проти затвердження владою області цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства без її повноцінного громадського обговорення та ліквідації суттєвих вад проекту програми.

Лідери НУО погодились з оцінкою, що Коаліція досягла мети, з якою була створена. Попри недоліки прийнятої 14 листопада 2013 р Донецькою обласною радою Програми, зусилля інститутів громадянського суспільства - учасників Коаліції виявились достатніми, аби було проведено додаткове громадське обговорення, і остаточний проект програми частково перероблений (зокрема, включено конкурсний механізм фінансування заходів програми).

Було прийнято рішення звернутись до НУО області з ініціативою створити робочу групу для проведення громадського моніторингу реалізації Обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства Донецької області на 2013-2015 роки. Обов'язки щодо поточної координації цієї роботи, а також відповідальність за розробку методології моніторингу погодився взяти на себе Ткаченко С.В. (ДОО ВГО "КВУ"). Було вирішено направити відповідні інформаційні запити та пропозиції до органів влади.

На пропозицію В.І.Кочуєва (ДОГО "АРМС") було обговорено питання подальшого інституційного розвитку і вдосконалення механізмів співпраці між громадськими організаціями області. Було вирішено посилити горизонтальні зв'язки між активними НУО області, інформаційно-комунікаційну роботу, співпрацю із засобами масової інформації (С.В. Бондаренко, ГО Центр "Діалог"). Учасники зустрічі також дійшли згоди провести спільну "майстерню" із стратегічного планування за участі зацікавлених представників інститутів громадянського суспільства і ЗМІ області в грудні 2013 року (С.В. Закревська, ДМГО "Альянс").

В ході зустрічі було обговорено проект звернення інститутів громадянського суспільства щодо ситуації навколо відмови Уряду України від підписання угоди про Асоціацію з ЄС. Звернення розміщене для обговорення та приєднання за адресою: fb.com/groups/civicoalition/622748691117068/. Остаточний варіант звернення із переліком громадських організацій, що до нього приєднались, буде оприлюднений найближчим часом.

* * *

За більш детальною інформацією запрошуємо звертатись до Сергія Бондаренка (ГО “Центр аналізу та розвитку громадських комунікацій “ДІАЛОГ”) за тел.: (095) 106-81-62, е-поштою: centerdialog@gmail.com.

Немає коментарів:

Дописати коментар