2011-06-20

Донецьку молодь перед Євро-2012 запрошують навчиться толерантності

22 червня (середа) в Донецьку відбудеться семінар «Формування толерантності в контексті підготовки України до УЄФА ЄВРО 2012».

До участі запрошуються працівники оргкомітету з питань підготовки Євро-2012, волонтери міста-господаря, члени фан-клубів, представники етнічних меншин, прихильники футболу, тощо.

Захід проводиться проектом «Чесна Гра-2012» Східно-Європейського Інституту Розвитку, у партнерстві з Представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні і проектом «Футбол проти расизму в Європі» (ФАРЄ).

Для участі в семінарі необхідна попередня реєстрація. Будь ласка, заповніть анкету та надішліть на електронну адресу: alanadza@rambler.ru (копія: info@eedi.org.ua) до 17:00 21 червня (вівторок). Контактна особа: Світлана Агаджанян 050 271 39 85.

Участь у тренінгу безкоштовна. Передбачені кава-паузи та обід. Навчання пройде за адресою: вул.. Овнатаняна, 4 (конференц-зала на другому поверсі). Анкету можна скачати тут: http://upload.com.ua/get/902673711/Quest-Participants-Donetsk.doc

Директор Центру Медіа-реформ Людмила Гуменюк говорить: «Влітку наступного року Донецьк, який пишається своєю роллю в розвитку вітчизняного футболу, зустрічатиме безпрецедентну кількість футбольних фанатів з багатьох країн світу. Приїдуть хлопці та дівчата, які спілкуються різними мовами, мають інший колір шкіри, сповідують іншу релігію, тощо. Їхні рідні країни мають багате культурне розмаїття і великий досвід щоденних взаємин «своїх з чужими». Євро-2012 стане блискучою нагодою для Донеччини продемонструвати світові свою гостинність, доброзичливість, толерантність. Великі футбольні події збуджують сильні емоції, коли стадіони перетворюються на яскраву арену свята й фантастичного настрою. Втім, часом ситуація може вийти з-під контролю, миттєво спалахнувши драмою. Тренінг 22 липня якраз і допоможе пояснити вразливість та очікування громадян інших країн, які приїдуть до України на одну з найважливіших футбольних подій у світі. Учасники здобудуть навички з уникнення ворожнечі й неприязні за допомогою толерантного спілкування».

Мрідула Гош, голова правління Східно-Європейського Інституту Розвитку зазначає: «Залишаються лічені місяці до Євро-2012. Ми знаємо, що футбол – це більше, ніж гра, це – життя. Тому страшно, коли під час футбольних матчів на стадіонах України з'являються знаки ненависті. Радикальний фан рух – це добре чи погано? Що таке розмаїття і рівність у футболі? Про ці питання йтиметься на семінарі для молоді та керівників фан клубів. Наша організація Східно-Європейський Інститут Розвитку вже 5 років поспіль проводить такі заходи. Ми є членом європейської мережі «Футбол проти расизму в Європі» та тісно співпрацюємо з асоціацією «Вболівальники футболу в Європі». Ми впевнені, що разом з футбольними фанами та керівниками фан клубів зробимо все, щоб ніхто і ніщо не могли зіпсувати свято».

Учасники семінару матимуть можливість поспілкуватися з експертами з цих питань та іншими учасниками. Тренери:
  • Мрідула Гош, голова правління Східно-європейського інституту розвитку
  • Людмила Гуменюк, директор Центру Медіа-реформ
  • Рафал Панковски, координатор Східно-Європейського проекту Футбол проти расизму в Європі (ФАРЄ)

Немає коментарів:

Дописати коментар