2011-10-30

Донецький прес-клуб розпочинає навчальний курс для молодих журналістів

Донецький прес-клуб розпочинає навчальний курс для молодих журналістів за трьома тематичними напрямками/спеціалізаціями: 

«екологія» (охорона довкілля, біорізноманіття, забруднення води, повітря, грунтів, міжнародні конвенції з питань захисту довкілля, участь громадськості у вирішенні питань покращення екологічної сітуації); «економіка» (фінанси, підприємництво, податки, бюджет тощо) та «політика» (вибори, робота з органами влади, зверненнями громадян, громадський контроль за віконанням рішень, зовнішня політика тощо).

До кожної групи за результатами анкет (додається) ми оберемо 15 учасників, які пройдуть навчальний цикл: з двох дводенних тренінгів за спеціалізацією «економіка» та «політика» і одного тренінгу – «екологія». Між тренінгами журналісти виконуватимуть самостійну практичну роботу та через скайп отримуватимуть консультації від «профільних» тренерів-кураторів, закріплених за кожною групою, а також від залучених експертів. До того ж учасники навчання зможуть одержувати інформацію під час засідань прес-клубу (опрацьовуватимуть теми для авторських матеріалів, визначатимуться з потенційними експертами, чиї коментарі будуть необхідні).

Результатом навчання для кожного випускника має стати щонайменше два розміщених в ЗМІ повноцінних матеріала. Кожного учасника, якого буде відібрано за результатом анкет, організатори особисто поінформують щодо програм тренінгів та дат проведення.

 Куратори груп: керівник Донецької обласної організації «Комітет виборців України» Сергій Ткаченко (політика); директор еколого-культурного центру «Бахмат», журналіст Володимир Березін (екологія); незалежний журналіст, редатор відділу «Гроші та цінні папери» економічного тижневика «Негоциант» (2004), випусковий редактор ділового тижневика «Статус. Экономические известия. Донбасс» (2008) Олена Самойленко.

 Участь у навчанні безкоштовна. Організатори покривають витрати на проїзд (за наявності проїзних документів), харчування та проживання в готелі для учасників з міст Донецької області. Щоб потрапити до складу учасників необхідно до 5 листопада п.р. заповнити анкету (у додатку). Результати відбору ми повідомимо до 10 листопада п.р. Навчання проводиться в рамках проекту «Розвиток локальної аналітичної журналістики на Донеччині шляхом проведення засідань прес-клубу та навчання молодих регіональних журналістів», що виконується за сприяння Національного Фонду підтримки демократії США (NED).

 Поставити додаткові питання можна координатору прес-клубу Світлані Агаджанян за тел. (062) 343 85 68, 050 27 33 985, анкети надсилайте на електронну пошту прес-клубу office@pclub.dn.ua.

Анкета на участь у тренінгах Донецького прес-клубу за тематичними спеціалізаціями

 Джерело: Донецький прес-клуб http://pclub.dn.ua/article/2011/article-1279/

Немає коментарів:

Дописати коментар