2011-10-10

В Донецке презентуют стипендиальную программу Маски

Презентация программы Маски в библиотеке им. Н.К.Крупской состоится 13.10 с 10.00 до 11.30 (время может изменяться). Проведет презентацию директор IREX Элизабет Найт. Аудитория - молодые профессионалы, уже имеющие степень бакалавра.

Дополнительная информация - Бойцова Светлана, региональный представитель программы "Библиомост" в Донецкой области, тел.: +38 (067) 508 48 86, е-почта: sboytsova@irex.ua.

Уряд Сполучених Штатів Америки має за честь оголосити початок конкурсу на участь у Програмі стипендій ім. Едмунда С. Маскі на 2012-2013 н.р. Кінцевий термін подання аплікаційних форм для участі у програмі – 2 листопада 2011р.

Програма стипендій ім. Едмунда С. Маскі, яка була започаткована Конгресом США у 1992 р. для сприяння економічному та демократичному розвитку країн Євразії, є програмою Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США та адмініструється Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).

Програма надає можливість випускникам вузів та професіоналам з Азербайджану, Білорусі, Вірменії, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Росії, Таджикистану, Туркменістану, України та Узбекистану навчатися в університетах США протягом одного року без отримання ступеню або протягом одного/двох років з отриманням ступеню магістра. Всі учасники програми будуть навчатися за повною університетською програмою протягом одного/двох років та повинні розробити і виконати проект, пов’язаний з їхніми професійними інтересами та спрямований на користь місцевої спільноти. Учасники також будуть повинні пройти трьохмісячне стажування влітку після закінчення першого року навчання. Програма надає візову підтримку (віза J-1), покриває витрати на подорож учасників з їхніх місць проживання у Євразії до приймаючого університету в США; оплату навчання та інших університетських зборів; медичне страхування на випадок хвороби чи нещасного випадку; щомісячну стипендію на проживання; обмежені кошти на придбання підручників; обмежені кошти на професійний розвиток; навчання на курсах англійської мови перед початком програми (за необхідністю) та широкі можливості контактів з випускниками програми і різноманітні програми тренінгів.

Навчальні дисципліни, які пропонуються програмою стипендій ім. Е. Маскі для громадян Росії та України: адміністрування бізнесу, економіка, право, державне управління, громадська політика.

Аплікаційні форми на програму стипендій ім. Едмунда С. Маскі можна отримати та здати, звернувшись до регіональних офісів та представників IREX у країнах Євразії.

Аплікаційні форми можна також заповнити або завантажити з Інтернет-сторінок www.irex.org або www.irex.ua. Детальніше вимоги до учасників та критерії відбору описані в аплікаційній формі.

Немає коментарів:

Дописати коментар