2011-10-12

В Прес-клубі обговорять законопроект про громадські організації

Чи почує влада пропозиції щодо розбудови демократичного суспільства? Коли на Донеччині з’явиться місцева політика сприяння розвитку громадянського суспільства?

«Шлях України до підписання Угоди про асоціацію, а відповідно і євроінтеграційні процеси, залежать від ухвалення Закону «Про громадські організації», - вважають представники Нового Громадянина (спільної кампанії, яку сформували понад 50 НУО та тисячі активістів). Українська влада впродовж трьох років не виконує рішення Європейського суду з прав людини від 3 квітня 2008 року, який визнав українське законодавство щодо громадських організацій таким, що порушує право осіб на об’єднання.

42 неурядові організації звернулись до Верховної Ради із закликом якнайшвидше ухвалити Законопроект про «Про громадські організації» №7262-1. «Занепокоєння викликало те, що на робочій групі Комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування розглядались зміни, які можуть повністю спотворити цей документ, що відповідає рекомендаціям Ради Європи», - пояснює експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Віктор Андрусів. До речі, цей законопроект пройшов перше читання від 17 травня 2011 року. Як влада відреагує на ці звернення? Чого чекати громадськості від народних обранців?
Нещодавно з порядку денного колегії Донецької держадміністрації було виключено питання про затвердження проекту обласної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Донецькій області на 2012-2014 роки. Чи є це свідомим проявом позиції нової обласної влади? Які кроки на шляху зміцнення громадянського суспільства в Донецькій області мають бути першочерговими? Ці та інші питання обговорюватимуться 13 жовтня (у четвер) о 12.00 під час засідання Донецького прес-клубу (вул. Овнатаняна, 4, конференц-зала на другому поверсі).
Захід проводиться на підтримку Законопроекту про «Про громадські організації» №7262-1 та з метою привернення уваги до проекту обласної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на Донеччині. У обговоренні візьмуть участь:
  • експерт Українського незалежного центру політичних досліджень Віктор Андрусів (м. Київ);
  • голова Громадської ради при Донецькій обласній держадміністрації Володимир Кіпень;
  • керівник аналітичних програм ДОО ВГО «Комітет виборців України» Олександр Клюжев.
* * *

83017, м. Донецьк, вул. Овнатаняна 4, офіс 206 Тел. (062) 343 85 68, 345 17 95 e-mail: office@pclub.dn.ua http://pclub.dn.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар