2011-10-05

Міграційний потенціал України в контексті візової політики країн Шенгену - презентація дослідження

В Україні вперше зроблено дослідження міграційних настроїв населення у контексті візової політики країн Європейського Союзу.

Подібну розвідку провів Донецький Інститут соціальних досліджень і політичного аналізу. 6 жовтня (у четвер) о 13.00 під час круглого столу ви дізнаєтесь, чи мають наміри наші співвітчизники їхати за кордон?

Які фактори «виштовхують» людей? Яка потенційна частка українського населення щодо заробітків за кордоном? Що заважає свободі пересування по світу нашим громадянам? Чи вплине можливе скасування візових перепон для короткочасних поїздок у Європу на частоту і цілі виїздів до країн Шенгену? Які зміни зафіксовано у практиці надання віз консульствами Чехії і Греції в Донецькій області?

Відповіді на ці та інші питання ви отримаєте 6 жовтня о 13.00 в малому залі Центру підвищення кваліфікації держслужбовців ДОДА (бул. Пушкіна 32, 3-й поверх).

Результати всеукраїнського дослідження міграційних настроїв населення в Україні та результати п’ятої хвилі моніторингу практики надання віз громадянам України консульствами Чехії і Греції в Донецькій області представить голова Донецького Інституту соціальних досліджень і політичного аналізу Володимир Кіпень.

До дискусії запрошені Генеральні консули в Донецьку Чеської Республіки Ондрей Муравек, Німеччини - Клаус Ціллінкенс і Греції в м. Маріуполі - Дімітріс Пападреу. У заході також візьмуть участь керівники аналітичних центрів з Києва, Львова, Сум, Одеси.

Немає коментарів:

Дописати коментар