2011-10-26

Який виборчий закон потрібен Україні? - обговорення

Консорціум громадських організацій запрошує взяти участь в громадському обговоренні на тему: "Який виборчий закон потрібен Україні?".

Обговорення відбудеться в два етапи: 27 жовтня та 3 листопада 2011 року у великому залі готелю Шахтар Плаза за адресою: м. Донецьк, проспект Титова 15 Початок заходу об 11 годині (Початок реєстрації о 10.30).

27 жовтня - перший етап дискусії
Під час заходу будуть обговорюватись наступні теми:
• Виборчі системи для загальнодержавних та місцевих виборів (виборча система, яку обрав Президент України та діяльність робочої групи при Президентові України);
• Висновки та зауваження Венеціанської комісії та ОБСЄ щодо законопроекту «Про вибори народних депутатів України»;
• Принципи утворення виборчих комісій та округів;
• Виборчі системи, які вже застосовувались в Україні.

3 листопада – другий етап дискусії
Під час заходу будуть обговорюватись наступні теми:
• Кодифікація виборчого законодавства;
• Фінансування виборчих кампаній;
• Списки виборців;
• Висування та реєстрація кандидатів;
• Передвиборна агітація;
• Оскарження та відповідальність за порушення виборчого законодавства;

Захід організовує Громадський консорціум виборчих ініціатив у складі КВУ, ОПОРИ, Лабораторії законодавчих ініціатив та Українського незалежного центру політичних досліджень.

З метою залучення якнайширшого кола експертів громадянського суспільства, а також представників усіх зацікавлених сторін до процесу реформування виборчого законодавства до участі у громадському обговоренні запрошуються представники органів влади та місцевого самоврядування, політичних партій, громадянських організацій та засобів масової інформації, члени виборчих комісій, експерти з питань виборів.

Під час заходу учасники зможуть обговорити переваги та можливі недоліки, які закладені в ключові питання законопроекту «Про вибори народних депутатів України», зокрема виборчу систему, формування територіальних виборчих округів та виборчих комісій (окружних та дільничних).

Планується пряма трансляція заходу в мережі Інтернет, також учасники громадського обговорення матимуть можливість задати питання до експертів та представників політичних партій як особисто так і через мережу Інтернет (Зал готелю обладнаний системою WI-FI).

Для участі у 1-му етапі громадського обговорення потрібно зареєструватись за телефоном 095 – 766 - 52 – 77 або електронною поштою nastiona87@gmail.com  не пізніше 12:00 26 жовтня.  Контактна особа – Анастасія Прокопенко (менеджер програм ДОО Комітет виборців України»). Або за телефоном 066-047-42-77 чи електронною поштою dzybarostislav@gmail.com. Контактна особа – Ростислав Дзюба (асистент менеджера).

Немає коментарів:

Дописати коментар